Bliksembeveiliging | Risico’s beheersbaar maken

Dat kan alleen met gedegen bliksembeveiliging

In Nederland wordt naar schatting jaarlijks tussen de vijftig en honderden miljoenen euro’s schade geleden als gevolg van directe of indirecte blikseminslag.

De schade voor particulieren, maar vooral voor het bedrijfsleven kan fors in de papieren lopen. Als lid van de vakgroep UNETO-VNI beperken wij op voorhand deze risico’s tot een minimum. 

Maakt u zich zorgen over blikseminslag of zwerfstromen? Schakel specialist Hankel’s uit Wommels in voor aarding en andere bliksembeveiliging.

Bliksembeveiliging en aarding door Hankel’s uit Wommels

De risico’s van blikseminslag beheersbaar maken is alleen mogelijk met een gedegen bliksembeveiliging. Wij van Hankel’s Technisch Bedrijf in Wommels zijn als specialist intensief bezig met de installatie van deze beveiliging, alsmede aardingen, potentiaalvereffening, overspanningsbeveiliging en combinaties hiervan. Verminder ook de risico’s in en rondom uw huis of ander pand en reken op onze expertise en snelle service.

Preventie is beter dan herstel

Naar schatting lijdt Nederland jaarlijks aan tussen de vijftig en wel honderden miljoenen euro’s schade als gevolg van directe of indirecte blikseminslag. Gelukkig vinden veel van deze inslagen buiten de bewoonde wereld plaats, maar ook gebouwen of objecten kunnen slachtoffer worden. Hoewel in vele gevallen de verzekering wel vergoeding verstrekt, is de schade op dat moment natuurlijk al geleden. Neem preventieve maatregelen met de bliksembeveiliging van Hankel’s in de vorm van bijvoorbeeld een bliksemafleider installatie. Als lid van de vakgroep UNETO-VNI beperken wij op voorhand de risico’s tot een minimum.

 

Zwerfstromen in uw ligboxenstal

Beschikt u over een ligboxenstal en merkt u dat uw koeien onrustig zijn en melkproductie matig is? Zwerfstromen, elektrische stromen die een andere weg volgen dan de beoogde stroomkring, zouden wel eens de oorzaak kunnen zijn. Een koe reageert al op een spanning van 0.5V, wat het raadzaam maakt om in de melkstal alle metalen delen met elkaar te verbinden en potentiaalvereffening toe te passen. Een Amerikaans onderzoek toonde aan dat de melkproductie na aarding van de stal al met 3.5% kan toenemen.

Ook met uitbreiding van de bestaande stal of bij het bouwen van een nieuwe stal denkt men vaak te licht over een goede aarding. Bovendien ontstaat er in de wat oudere stallen soms een slechte verbinding door corrosie. Voor al deze zaken kunt u bij ons terecht. De afgelopen jaren heeft onze aarding bij zwerfstromen koeien gekalmeerd en boeren en melkveehouders voorzien van een hogere melkopbrengst. Heeft u ook interesse in onze bliksembeveiliging of aarding? Neem contact met ons op via het formulier of bel naar tel. 0515-333800 voor vragen of een afspraak.